Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Startproblemen

Vraag gesteld door N. bakker op 21 augustus 2019

KIA Sorento V6 uit 2007.

Sinds een paar weken hebben wij problemen met het starten. Waarschijnlijk wordt de sleutel niet herkend en de blokkering blijft dan actief. Geldt zowel voor de 1ste als de reservesleutel. Probleem is dat dan weer wel en af en toe niet. Tot nog toe telkens aan de praat gekregen. Zijn natuurlijk bij de KIA dealer geweest, waar bij het uitlezen geen probleem was, maar monteur 10 minuten bezig was om de auto weer te laten starten. WW is thuis ook geweest en heeft de auto weer aan de praat gekregen. Dealer geeft nu aan dat de auto eigenlijk een week ingeleverd moet worden om uitgebreid te testen in de hoop iets te vinden. Alleen kan dat niet op dit moment door vakantieperikelen. En ja, wet van Murphy, wij gaan over 10 dagen met vakantie.....

Hebben deze auto nodig voor onze caravan en moeten nu beslissen wat wijsheid is: gaan of niet. Zodra wij nu naar de garage gaan, start de auto zonder problemen. Maar staat twee uur stil en weigert dan mogelijk!! Kreeg hem wel weer aan de praat en dan is er geen enkel probleem.

Waarschuwingslampje brandt na het uitzetten van het alarm, maar start (of niet....). Expert van de garage gaf aan dat mogelijk de later ingebouwde alarm een probleem zou kunnen zijn. Heb daar wat moeite mee, omdat alarm duidelijk is uitgeschakeld en alle andere lampjes branden.

Is dit al eens voorgekomen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw KIA Sorento V6 uit 2007 wil soms wel en soms niet starten. Het alarm gaat er af en ook de sleutel wordt herkend.

Als ik uw verhaal lees zou het probleem best eens in de remlichten of remlichtschakelaar kunnen zitten. Een automaat start uitsluitend bij ingetrapt rempedaal en de selectiehendel in N of P. U kunt zelf controleren of het remlicht brandt als de auto niet wil starten.

Probleem kan dus ook in de schakelaar van de selectiehendel zitten. Als de N of P stand (soms) niet gedetecteerd wordt zal de auto ook niet starten. Hopelijk heeft uw garage nog tijd om dit te controleren, als dat nog niet gedaan is, voordat u op vakantie gaat.

Ander kunt u nog proberen een GMTO diagnosespecialist te raadplegen.