Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Inhouden auto bij stationair rijden

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 28 augustus 2019

Mijn Kia sportage 2007 met kenteken 00XXXX, 180dkm, LPG, heb ik kortgeleden aangeschaft. Bij de proefrit was het mij niet opgevallen, maar de auto houdt voortdurend in bij constante snelheid. Het zorgt voor lichte schokjes die je dan voelt. Dit gebeurt zowel op benzine als lpg en ook met airco aan en uit. Is het zinvol om als eerste de bougies te vervangen voor dit probleem?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw KIA Sportage uit 2007 met 180.000 km op de teller op LPG hodt in in deellast. U vraagt of het zinnig is om eerst de bougie's te vervangen.

Het is nooit zinnig om lukraak onderdelen te gaan vervangen bij een probleem zonder de oorzaak van het probleem en de onderhoudshistorie te kennen. Bij deze KIA Sportage op LPG met een kilometerstand van 180.000 km zou ik beginnen met compressiemeten en kleppenstellen. Als we probelemen zien bij motoren op LPG zien we deze problemen vaak boven de 150.000 km.

U geeft aan deze auto kort geleden gekocht te hebben. Bij de RDW staat de datum laatste tenaamstelling op 26-01-2015. Als u de auto inderdaad kortgeleden gekocht heeft zou ik eerst teruggaan naar de verkoper.