Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe kan ik achter de historie van mijn auto komen?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 26 augustus 2019

Ik heb een Volvo V40 2013 CS gekocht met km-stand 74.000 bij een goede garage maar ik wil de historie weten van die auto. Of het een schade auto is of niet. Heb via kentekencheck gevonden dat hij in 2016 is geïmporteerd vanuit Luxemburg. Hoe kom ik verder met mijn zoektocht? De auto ziet er uit als nieuw. Dat was voor mij de reden om hem aan te schaffen maar er zitten geen onderhoudsboekjes bij of iets. 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U bent op zoek naar de historie van een uit Luxemburg geïmporteerde auto. Het nadeel van een importauto is dat de historie van de auto vaak niet of zeer moeilijk te achterhalen is. In uw geval ontbreekt ook het onderhoudsboekje. Of een auto schade heeft gehad kan worden vastgesteld door een lakdiktemeting. Autopoetsbedrijven kunnen dat doen. U kunt de auto ook laten keuren door bijvoorbeeld Dekra
Als de complete historie niet aanwezig is adviseren wij dan ook altijd om de auto voor aankoop te laten keuren.

U zou bij de merkdealer van uw auto kunnen proberen of zij de historie op VIN kunnen achterhalen of mogelijk uit de ECU of sleutel kunnen uitlezen. Als dit niet lukt en de Luxemburgse verkoper geeft niet thuis, dan komt u waarschijnlijk niet achter de historie van deze auto.