Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke winterband met velg voor Suzuki Swift?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 3 augustus 2019

Onder mijn zojuist aangeschafte suzuki swift 1.5 gls uit okt. 2006 zitten michelinbanden met maat185/60 R15. Nu wil ik hier winterbanden op velg voor kopen, maar de bandenmaat die er nu onder zit komt mij groot voor. Met name de breedte.  Tot welke  maat kan ik er onder zetten, als het om minder grote (brede) banden op velg gaat?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar een alternatieve bandenmaat voor de aanschaf van winterbanden.

In alternatieve maten voor de betreffende Swift kom ik eigenlijk alleen maar grotere velgmaten tegen met vervolgens bredere loopvlakken. En dat is nu juist niet uw doel. Eigenlijk is de huidige maatvoering de standaard maat, en zie ik geen kleinere en smallere alternatieven. Dat zou misschien ook problematisch kunnen zijn voor met name de remschijven die voldoende ruimte aan de binnenzijde van de velg moeten hebben.

Voor een set winterwielen kunt u dus wat mij betreft het beste de huidige maat hanteren. Eerlijk gezegd vind ik deze maat bescheiden genoeg om daar ook uw winterbanden op te kiezen. Deze winterbandentest helpt u misschien met het maken van een verstandige keuze. De maatvoering wijkt een fractie af van uw bandenmaat maar is representatief genoeg voor de testresultaten.