Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Versnellingsbak Fiat Panda Dualogic

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 14 augustus 2019

Enige tijd geleden kreeg ik de melding: laat de versnellingsbak controleren. Garage geeft aan: ligt aan druksensor. Deze laten vervangen. Kosten 330.00 Euro. Dan verschijnt de melding weer. Nu zou de activator vervangen moeten worden. Kosten 1100,00 Euro. Als deze is vervangen verschijnt weer de melding. Volgens de garage is er nog maar een mogelijkheid: de laatste van de 2 sensors. Ik weet nu niet of dit allemaal nodig is geweest en nog nodig is. En twijfel of hiermee geen meldingen meer zullen verschijnen.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Enige tijd geleden kreeg u een foutmelding bij uw Fiat Panda Dualogic.

Uw garage heeft eerst een sensor vervangen voor € 330,- en later de activator voor € 1.100,- echter de foutmelding is er weer. Garage wil nu andere sensor vervangen. Het is mij niet bekend welke foutcodes er waren en op basis van wat de  reparaties zijn uitgevoerd.

Blijkbaar is er al 2x een verkeerde diagnose gesteld en dus een reparatie verricht die het probleem niet opgelost heeft. Als na het vervangen van de 2e sensor de problemen opgelost zijn was deze sensor blijkbaar het probleem. Over de kosten van de 1e 2 reparaties zal dan zeker gesproken moeten worden en een verrekening plaatsvinden.

Ik adviseer u dan ook geen rekeningen meer te betalen alvorens het probleem definitief opgelost is.