Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vandaag benzine vergeten te betalen in DLD

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 11 augustus 2019

Vanmiddag rond half 4 heb ik getankt bij een tankstation ergens aan de oostkant van de 5 tussen Karlsruhe en Frankfurt, en ben vergeten te betalen. Besefte het pas een paar uur later...!
Graag zou ik dit zsm kenbaar maken bij de juiste instantie en zsm de pomphouder alsnog betalen. Maar ik kan totaal niet achterhalen welk tankstation het was. Weet ook het precieze bedrag niet meer, was ruim €100....
Is er een instantie waar ik alle gegevens kan doorgeven (kenteken, auto, naam en adres) en kan aangeven dat ik graag zsm alsnog betaal, om grotere problemen te voorkómen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Onlangs heeft u in Duitsland getankt voor circa €100,-. Een paar uur later realiseerde u zich pas, dat u bent doorgereden zonder de tankbeurt te betalen. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Nee, er bestaat geen centraal punt in Duitsland waar u dergelijke meldingen kunt doen.

Nu geen idee hebt waar u precies getankt heeft, zou u in ieder geval contact kunnen opnemen met de politie (Bussgelstelle/Bussgeldbeörde of Politie Landkreis) in onderhavige regio teneinde melding te maken van 'tanken zonder te betalen'. Wellicht dat een dergelijke melding (telefonisch als per e-mail) u een fikse boete - naast de  verschuldigde tankbeurt - kan voorkomen.

NB: wij zouden het zeer op prijs stellen, wanneer u ons op de hoogte zou stellen van de verdere ontwikkelingen ter zake.