Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade katalysator door distributieketting

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 14 augustus 2019

Onze Kia Ceed van 2011 gaf een storing aan op de motor. Na uitlezen is gebleken dat de katalysator defect is waarschijnlijk door het uitrekken van de distributie ketting. Ons is altijd verteld dat deze ketting onderhoudsvrij is. Kunnen wij de schade nu verhalen op de dealer?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Kia Cee'd gaf een storing, na uitlezen bleek de katalysator stuk, waarschijnlijk door een probleem met de distributie. U vraagt of u de schade kunt verhalen op de dealer.

Zonder te weten welke motor er in uw auto zit en wat de kilometerstand is zullen de volgende vragen beantwoord moeten worden. Allereerst zal de oorzaak van de katalysator problemen moeten worden vastgesteld. Kettingrek van de distributieketting is geen veel voorkomend probleem bij Kia. Als de oorzaak toch in de distributieketting zit zal de oorzaak van de kettingrek onderzocht moeten worden.

Pas als bovenstaande vragen beantwoord zijn weten we wat de totale reparatiekosten zijn en is uw vraag of u de schade bij iemand kunt verhalen te beantwoorden.