Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervangen remblokken en schijven

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 juli 2019

In mei 2018 werden de remblokken en schijven voor bij onze Renault Megane III Estate TCE (2013)  all in vervangen voor 350 euro.
In juli 2019 werden de remblokken en schijven achter vervangen all in voor 450 euro. Op mijn vraag waar dit prijsverschil van 25% op gebaseerd was kreeg ik als antwoord; gewijzigde prijzen Renault Nederland, andere samenstelling materiaal, weet het ook niet precies .... Erg onbevredigend dus; kunt u advies geven of dit prijsverschil normaal is?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U informeert naar een prijsverschil in all-inprijzen bij de Renault-dealer betreffende remmen. Tussen de standaard all-in prijs tussen remmen vóór en remmen achter zit op dit moment 68 euro. In geval van economy parts (een goedkoper alternatief voor Renaults van 5 jaar en ouder) is het prijsverschil 50 euro. Verder zit er 14 maanden tussen. Prijzen kunnen in die tijd veranderen. Op de website van Renault  staan de prijzen vermeld. Mocht u dit jaar meer betaald hebben dan de vermeldde prijs, dan kunt u aan de receptionist vragen het verschil te verklaren.