Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 22 juli 2019

Ik wil een trekhaak op mijn Ford C-max 1.0 Ecoboost KH-143-X laten monteren. Nu heb ik gelezen dat er een extra electrische waterpomp en extra koelventilator op de intercooler gemonteerd moet worden. Kan aan de hand van het kenteken gezien worden of dat er al op zit, zo niet of de voorbereiding voor de pomp en Fan wel aanwezig is.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of op basis van het kenteken er vastgesteld kan worden of er op uw C-Max al een elektrische waterpomp met koelfan geinstalleerd zou zijn.

Op basis van het kenteken valt dat niet vast te stellen. Van het betreffende bouwjaar zou dat af-fabriek inmiddels aanwezig moeten zijn, maar dan zal dat vermoedelijk ook nog sotwarematig aangevinkt moeten worden om ook te kunnen functioneren. In die zin blijft u wel dealer afhankelijk en denk ik dat u daar ook het verlossende antwoord moet krijgen of deze componenten al aan boord zijn. Wellicht valt dat via het chassisnummer door de dealer simpel te checken. Misschien dat de betreffende garage die de trekhaak gaat plaatsen dit via een dealer voor u kan checken.