Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toekomst Diesel

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 juli 2019

Ik sta op het punt om mijn benzine wagen in te ruilen voor een dieseleditie. Reden is dat mijn werk ongeveer 140 km enkele reis ver is. Ik zal dus gedurende het jaar genoeg kilometers maken die uiteindelijk een overstap interessant zouden kunnen maken. Echter zijn de factoren buiten het zogenaamde omslagpunt ook belangrijk.

Zijn er redenen, zoals mogelijke elementen uit klimaatakkoord, trends of ontwikkelingen die mij op den duur beter alsnog een benzineauto had kunnen laten. Mogelijk wordt reizen een probleem met milieustickers, of brandstof(diesel)werende steden.

Graag verneem ik ook de andere kanten, dan enkel de kant van mijn portemonnee.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U staat op het punt uw auto op benzine in te ruilen voor een auto op diesel. Uw woon/werk afstand is 140 km enkele reis. U vraagt of er andere factoren zijn buiten het zogenaamde omslagpunt.

Op onze website vindt u 8 prangende vragen en antwoorden over diesel. Niet onbelangrijk in uw overweging is of het financieel wel lonend is voor een diesel te kiezen. Voor deze overweging adviseer ik u het Autokosten programma te raadplegen, om een potentiële benzine kandidaat met een diesel te vergelijken, met uiteindelijk van beide auto's een beeld van de totale autokosten zoals de prijs per kilometer.