Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke auto in de bergen?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 14 juli 2019

Als ik in een bergachtig gebied ben, met min of meer steile hellingen en soms ongeplaveide weggetjes, welke auto's in de middenklasse kunt u mij dan aanraden. Is 4wd dan noodzakelijk?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt welke auto geschikt is voor in een bergachtig gebied of onverharde wegen.

Voor de onverharde weg en op minder begaanbare wegen kan een AWD een aanbeveling zijn. De bergen of een een heuvelachtig gebied is voor een personenauto geen onneembare hindernis. Dat kan elke auto wel aan wanneer het niet per se een caravan hoeft me te sjouwen. En incidenteel op de onverharde weg hoeft voor een personenauto ook geen probleem te zijn. Maar moet de auto wat dat betreft een échte alleskunner zijn is een AWD zeker een pre met een lichte voorkeur voor een SUV of Crossover.
Ik kan niet gericht een merk en type auto opnoemen omdat u niet aangeeft of het nieuwe of gebruikte auto betreft waar u naar op zoek bent. Het beschikbare budget speelt ongetwijfeld ook een rol.

Op deze auto informatie pagina kunt u op basis van alle gewenste criteria een selectie maken welke auto's voor u in aanmerking komen. Ook wanneer het een gebruikte auto betreft.