Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Storing ABS en Automaat

Vraag gesteld door R.J. Vogel op 15 juli 2019

(VW Passat 1,4 TSI 2012). Aanvankelijk storing ABS, maar later schakelde de DSG niet meer achteruit en even later ook niet meer van 1 naar 2.
Wegenwacht heeft gereset, maar na een stukje rijden weer storing. Auto is naar mijn garage gesleept. Die krijgen continu storingsmeldingen, maar weten de oplossing niet. Handmatig schakelt de bak trouwens wel. Kunt u advies geven voor een oplossing?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de mogelijke oorzaak is van het genoemde gebrek aan uw VW Passat.

Een diagnose op afstand is altijd lastige opdracht. Zeker wanneer de garage na onderzoek geen aanwijsbare oorzaak heeft gevonden. ik weet niet of dat ook de dealer betreft. Ik verwacht eerlijk gezegd dat een dealer toch de kennis en ervaring moet hebben om de vinger op de juiste plek te krijgen.

Mijn eerste gedachte gaat naar een van de ABS sensoren. Met name achter willen die nog weleens defect gaan. Misschien dat de automaat afhankelijk is van dat signaal terwijl dat bij handmatig op- en terugschakelen niet noodzakelijk is. Maar echt een hele concrete en duidelijk aanwijzing met de definitieve oplossing heb ik niet. Nader onderzoek is toch echt noodzakelijk. Misschien dat voor een DSG specialist dit één van de herkenbare gebreken is die misschien ook snel en efficiënt een oplossing kan aanbieden.