Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijbewijs verloopt binnenkort

Vraag gesteld door Hcjore op 16 juli 2019

Mijn rijbewijs verloopt binnenkort. Uiteraard ruim op tijd verlening aangevraagd (4 maanden voor datum verloop). Bericht van CBR, met excuses voor de vertraging, dat hoogst waarschijnlijk mijn aanvraag tot verlenging ongeveer 1,5 maand NA het verloop gehonoreerd zal worden. Mag ik nu toch rijden, waarbij ik kan aantonen dat mijn aanvraag tot verlenging in behandeling is, terwijl mijn rijbewijs formeel is verlopen?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft tijdig een nieuw rijbewijs aangevraagd. Uw nieuwe rijbewijs krijgt u pas, nadat uw huidige rijbewijs is verlopen. U vraagt of u dan nog wel kunt rijden.

U mag niet rijden met een verlopen rijbewijs. Dit mag ook niet als u kunt aantonen dat de aanvraag voor een nieuw rijbewijs bij het CBR in behandeling. Op het rijden zonder geldig rijbewijs staat een boete van € 95.

De minister van Infrastructuur en Milieu heeft onlangs aangegeven dat zij overweegt om rijbewijzen langer te laten gelden. In dat geval zouden automobilisten ouder dan 75 jaar nog een jaar langer kunnen doorrijden zonder keuring en verlenging van hun rijbewijs. Het is niet bekend of dit ook werkelijk wordt ingevoerd. Houdt u de berichtgeving hierover dan ook in de gaten.