Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker Parijs

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 18 juli 2019

Ik ga morgen naar Parijs maar ik weet niet of ik een sticker nodig heb.. hoe kan ik dit nu het beste doen? Kan dit versneld?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de Franse milieusticker voor een bezoek aan Parijs.

De lage-emissiezone (ZFE) heeft de plaats ingenomen van de tijdelijke en permanente zones in Parijs en omgeving. De ZFE is van kracht op doordeweekse dagen tussen 8 en 20 uur. Begeeft u zich dan binnen de milieuzone, is een sticker inderdaad noodzakelijk. Een versnelde procedure is niet mogelijk.

U zou de sticker alsnog kunnen bestellen en zonder deze te kunnen ontvangen tóch mogelijk legaal kunnen rijden.Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u binnen 4 uur een bevestiging van de bestelling per e-mail. Dan volgt de factuur per e-mail binnen ongeveer 24 uur. Op de factuur staat een afbeelding van het certificat qualité de l'air en kan tijdelijk gebruikt worden als bewijs bij een eventuele controle door de politie.  De levering kan online gevolgd worden door te klikken op 'Tracking my application' of 'Suivre ma demande'. Bij aanhouding zou u misschien de documenten op uw telefoon kunnen tonen als bewijs van aanvraag.

Voor alle info zie de pagina Milieuzones in Frankrijk.