Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Merk/type autostoel veilig?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 17 juli 2019

Wij zoeken een veilige en betaalbare (we hebben er voor onze tweeling direct 2 nodig...) autostoel in de categorie 9-36 kg. We hebben nu een Babygo Sira (EAN: 4260332052924) op het oog. Maar die zie ik niet in jullie testresultaten terug komen (kijk ik er over heen?). Ook niet een vergelijkbare stoel van datzelfde merk - een voor mij ook onbekend merk overigens? Kunt u iets zeggen over de veiligheid van deze stoel?

Antwoord van Paul

Antwoord van Paul

ANWB Expert

U bent op zoek naar een veilig en betaalbaar autostoeltje en vraagt of de Babygo Sira (categorie 9-36 kg) een veilig stoeltje is.

De BabyGo Sira hebben we niet getest. We kunnen daarom ook niets zeggen over de veiligheid van het zitje. Het is een onbekend merk en we weten op dit moment ook niet wie de fabrikant is.

Als ANWB kunnen we alleen een uitspraak doen over de zitjes die we getest hebben. In de resultatentabel van de autostoeltjestest (www.anwb.nl/autostoeltjestest) kunt u zien welke stoeltjes er goed scoren in de categorie 9-36 kg. De prijzen die vermeld staan in de tabel zijn richtprijzen. Regelmatig worden zitjes goedkoper aangeboden. Enig marktonderzoek kan daarbij lonend zijn.