Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Langer dan 6 maanden Portugal

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 22 juli 2019

Ik lees in het archief het volgende:

“Per kalenderjaar mag een in het buitenland geregistreerde auto maximaal zes maanden in Portugal verblijven. Het heeft derhalve geen zin om na zes maanden een paar dagen na Spanje te gaan. Na verblijf van zes maanden in Portugal, mag uw auto zich de zes maanden erna zich niet langer in Portugal begeven.

Ook loopt u verzekering technisch tegen problemen aan, wanneer u de auto langer dan toegestaan aaneengesloten in het buitenland verblijft.

Ik raad u derhalve ten zeerste af om de auto langer aaneengesloten in het buitenland te houden, dan is toegestaan op de polisvoorwaarden. Daarnaast bent u in Portugal in overtreding, wanneer u de auto per kalenderjaar langer dan zes maanden houdt.

Persoonlijk zou ik op zoek gaan naar een Suzuki Vitara op Portugees kenteken, wanneer u in Portugal een belastingnummer heeft, hetgeen het geval is, wanneer u er over een (vakantie)huis beschikt.”

Gaat het om 6 aanééngesloten maanden per jaar of ook als jer er dan weer eens 2 maanden bent, een paar weken teruggaat naatr NL en dan weer een paar maanden naar NL etc.?

Ik ben benieuwd naar het antwoord!

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U refereert aan een eerdere vraag op het platform met betrekking tot de periode van verblijf van een in het buitenland geregistreerde auto in Portugal. Het antwoord van de expert was dat een in het buitenland geregistreeerde auto maximaal 6 maanden per kalenderjaar in Portugal mag verblijven.
De aanvullende vraag die u heeft, is of het gaat om 6 aanééngesloten maanden per jaar of ook als je een paar keer per jaar met de auto naar Portugal komt. Helaas kunnen wij u hier niet met zekerheid antwoord op geven. U kunt dit beter navragen bij de Portugese autoriteiten. Ik raad u aan deze site te raadplegen. 

Daarnaast blijft het belangrijk om uw autoverzekering te checken bij een langer verblijf in het buitenland.