Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Automaat

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 16 juli 2019

We zoeken op ons gemak een andere auto. Vanwege lich.omst. gaat de voorkeur wat uit naar automaat, een hogere instap en de auto moet geschikt zijn E-bikes te kunnen vervoeren. Nu zijn we eigenlijk best al langere tijd weg van een Golf Plus. Maar werden diverse keren gewaarschuwd dat de DSG bakken veel problemen geven. Zoekend op internet blijkt dat inderdaad zo te zijn, maar ook van andere merken lees je veel revieuws met problemen met autom.schakelbakken. Wat is nu wijsheid? Zou u ons een advies kunnen geven?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een gebruikte VW Golf Plus maar bent wat argwanend wat betreft de DSG automaat.

De automatische transmissie is per defitie complexer dan een handbak met een groter potentieel gevaar op storingen en defecten. Dat is ook de reden dat u best een verontrustend aantal negatieve verhalen tegenkomt van de DSG automaat. Maar de eerste generatie van deze automaat stamt uit 2003 en gaat het inmiddels om serieuze aantallen modellen van VW, Audi en overige aanverwante merken die van een dergelijke automaat zijn voorzien. Dan wordt het al gauw méér dan een handjevol berichten op internet zoals óók andere merken hun negatieve berichten kennen.

Wanneer een automaat niet per se nodig is, garandeert een handgeschakelde versnellingsbak méér duurzaamheid. Maar wanneer een automaat gewenst is of zelfs noodzakelijk, ben ik van mening wanneer een Golf Plus voldoet aan uw gewenste criteria, deze automaat u niet zou moeten tegenhouden. Een goed en bijvoorkeur dealer onderhouden Golf Plus met 6 maanden garantie is naar mijn mening tóch een verantwoorde koop. Volledige zekerheid heb je bij een occasion nooit maar met garantie als stok achter de deur zie ik geen reden de Golf Plus links te laten liggen.