Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wij kochten een Polo 1.2 tsi met dsg bouwjaar nov 2015

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 13 juli 2019

Erg mooie  auto. Maar hoe betrouwbaar is dit type motor en moeten we nog rekening houden met bepaalde zaken (olieververbruik) of ergens opletten? Rijstijl,  zware belasting?
Het is de Launch uitvoering import uit Dld. 2015 met 24000 km op de teller, service boekje erbij, dealer onderhouden. Heeft dit invloed op de inruilwaarde tzt?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft 'n aantal vragen over uw onlangs aangekochte VW Polo.

Het later weer verkopen of inruilen van een importauto kán inderdaad nog weleens negatief geïnterpreteerd worden. Het is wel van belang dat er een inzichtelijke historie bekend is van de auto zoals een ingevuld onderhoudsboekje met bijvoorbeeld een datum van onderhoud met een kilometerstand. Wanneer er een duidelijk inzichtelijk buitenlands verleden is hoeft een importauto niet per definitie een lagere restwaarde te hebben bij verkoop.

De 1.2 TSI motoren hebben de reputatie nog weleens distributieketting problemen te hebben. Dat uit zich met name in rammelende motorische bijgeluiden, vooral bij de koudstart. Uw recent gekochte Polo is echter van bouwjaar 2015 en zou wat bouwjaar betreft niet meer voor dit probleem in aanmerking moeten komen. Heel incidenteel komen we toch nog weleens een distributie gerelateerd probleem tegen, maar uw auto zou aan de goede kant van de streep moeten zitten. Verder geen negatieve ervaringen en lijkt me dat u aan de 1.2 TSI met DSG automaat een prima Polo heeft voor heel veel jaren van rijplezier, op een zeer hoog niveau binnen het compacte B-segment auto's.