Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 12 juli 2019

Wij hebben onlangs een BMW X1 M-line gekocht.Wij willen een trekhaak laten plaatsen voor een fietsenstandaard voor 2 e-bikes. De BMW dealer rekent € 2300 voordeze trekhaak. Een ander bedrijf € 550. Toen wij hierover contact opnamen met de dealer zei hij het volgende
- de andere garage gebruikte imitatie BMW trekhaken
- de garantie komt te vervallen

Nu is onze vraag
- klopt dit
- is een afneembare trekhaak beter in verband met de parkeersensoren
- welke trekhaak is de beste en waar kan je die laten installeren

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw dealer rekent een fiks bedrag voor een trekhaak terwijl een ander bedrijf dat voor een veel lager bedrag kan leveren.

Formeel maakt BMW zelf geen trekhaken en betrekt dat van een bepaalde leverancier. Dat maakt een z.g.n. originele trekhaak vaak wel beduidend duurder hoewel ik denk dat men wel van een afneembare kogel uitgaat. Wat ons betreft is dat wel een aanbeveling mét een merk conform trekhaakkabelset. Er zijn diverse bedrijven die het monteren van trekhaken nagenoeg dagelijks doen van verschillende automerken. Wat ons betreft geen reden om met een dergelijk bedrijf niet in zee te gaan.

De afwijzing van garantie waar uw dealer op doelt in ongegrond. Tenzij er bepaalde storingen of klachten zijn die gerelateerd zijn aan de trekhaakmontage. Vraag dus wel nadrukkelijk aan het trekhaak montagebedrijf of men wel een merk gericht kabelset gebruikt om eventuele elektronische storingen te voorkomen. Anders heeft de dealer wel een stok om de hond te slaan. Maar de fabrieksgarantie blijft gewoon van kracht. En dus bij voorkeur mét afneembare kogel i.v.m. de achteruitrijsensoren.