Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toyota Prius 2008 kopen?

Vraag gesteld door op 10 juli 2019

Ik overweeg een oude Toyota Prius (Hybride) uit 2008 met ruim 120.000 km op de teller te kopen.
Uit tests blijkt dat deze auto`s betrouwbaar en zuinig zijn en lang mee gaan.

Mijn garage adviseert het tegendeel; De baterijen zijn op en het voordeel van een hybride is daardoor niet meer aanwezig.
De reparatiekosten liggen bij Toyota (indien nodig) in het algemeen sowieso hoger in verband met duurdere onderdelen.  Af blijven van oude hybride auto’s dus.

Wat is Uw ervaring en advies?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Toyota Prius en u vraagt zich af of dit wat duurzaamheid en betrouwbaarheid betreft een goede keuze is.

Dat is het zeker. De eerste generatie Prius stamt alweer uit 1997 en in de afgelopen ruim twintig jaar is deze oer-hybride herhaaldelijk in Duitsland gekozen als meest betrouwbare auto. De te verwachten levensduur is altijd een lastige voorspelling maar voor een kilometrage van tenminste 250.000 km, zonder noemenswaardige kosten, durf ik gerust mijn hand in het vuur te steken. De gemiddelde levensduur van een auto staat inmiddels op ruim 18 jaar en zal de Prius naar verwachting daar ook ruimschoots aan voldoen. Dus in het segment van de Prius kunt u wat het beoogde doel en criteria betreft géén betere keuze maken. Wat ons betreft dus een onbegrijpelijke reactie van uw garage en zeker geen afspiegeling van de praktijk.

Zie aanvullend ook de TOYOTA PRIUS HATCHBACK (2009 - 2011) occasiontest met ook de bevindingen van de Wegenwacht.