Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Interval distributieriem Volvo V70 D2

Vraag gesteld door op 10 juli 2019

Volgens internet moet de distributieriem van mijn Volvo V70 D2 met kenteken 2sfr57 bij max. 240.000 km of 10 jaar vervangen worden.
Nu zegt mijn garage dat dit veranderd is in 140.000 km. De km stand is nu 167.000 en er staat een vervangingsafspraak voor half augustus gepland. Voertuig is 1-2-2019 door mij aangeschaft met 152.250 km op de teller. Is een ex lease auto en is bij lease maatschappij er met 149.500 km uit gegaan. Wie is verantwoordelijk als de D-riem voor half augustus knapt en de motor vast loopt?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de vervangingstermijn van de distributieriem van uw Volvo.

Volgens onze info is dat 140.000 km / 10 Jaar/jaren, uiteraard afhankelijk wat het eerst bereikt wordt. Ik kan niet achterhalen of de vervangingstermijn ná aflevering van uw auto is gewijzigd maar vermoedelijk was toen de huidige termijn toch ook al van toepassing. In zo'n geval zou bij breuk uw leverancier/verkoper aansprakelijk gesteld kunnen worden. Dus de verkopende partij is dan aansprakelijk. Eigenlijk zou u met terugwerkende kracht nog op gratis vervanging kunnen aandringen, wanneer ten tijde van aflevering de riem al vervangen had moeten zijn. Dus los van de huidige afspraak zou u tóch nog een reden hebben om bij de verkoper aan te kloppen. Feitelijk was er sprake van achterstallig onderhoud.

Ik weet niet helemaal wat de transactie destijds geweest is en met welke verkoper. Maar u zou best nog even de klok kunnen terugdraaien naar toen. Misschien dat u daarmee uiteindelijk uw portemonnee deze uitgave zou kunnen besparen.