Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wagenziekte

Vraag gesteld door J. Schenk op 5 juli 2019

Wagen ziekte. Sinds 1 jaar in het bezit van een VW T-ROC sport 150 pk met met 17 inch wielen. Mijn vrouw heeft ernstige last van wagenziekte. In geen enkele andere auto last ook niet tijdens langdurige vakantie huur andere type auto's. Vraag is het mogelijk om terug te gaan naar velligen met wielmaat 16". Onze voorgaande VWs begonnen in 1968 met kever daarna allerhande vw.s, Hiervoor een sportstvan met 16' en geen enkele last. weet U een remedie

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw vrouw heeft last van wagenziekte, kennelijk uitsluitend in de VW T-Roc.

De T-Roc kent ook modelvarianten met 16 inch velgen. Wat dat betreft kunt u dit als experiment uitproberen. Om toch binnen de gestelde alfrolomtrek te blijven zal de gemonteerde band een wat hogere wang hebben en kan derhalve net iets meer comfort bieden aan de inzittenden. Ik weet natuurlijk niet of dat het beoogde resultaat geeft maar het is het proberen waard.

Ik hoop dat uw dealer u de sevice kan bieden om het eens uit te proberen. Misschien is er een demo met 16 inch om daarmee een proefrit te maken of om een compleet set tijdelijk om te wisselen. Een kleine moeite met hopelijk groot resultaat.