Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatie EGR klep in Polo 1.2 TDI

Vraag gesteld door op 26 juni 2019

Ik heb een VW Polo 1.2 TDI uit 2011 met 143.000 km op de teller. De auto is dealer onderhouden en nu is het beruchte lampje gaan branden en uit de diagnose blijkt dat de EGR klep vervangen moet worden. Al eerde is vastgesteld, ook op jullie forum, dat een fabricage tekortkoming ivm latere sjoemel diesel software updates de oorzaak hiervan zijn. Kan ik coulance claimen in mijn specifieke situatie (leeftijd auto, km stand) en wat is een redelijke coulance hierbij. En claim ik dit bij mijn dealer of bij importeur Pon?
 

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De EGR klep van uw Volkswagen Polo 1.2 TDI uit 2011 moet vervangen worden bij 143.000 km en u vraagt of u coulance kunt verwachten en van wie. Op de website van Volkswagen vindt u de voorwaarden voor de extra regeling die Volkswagen heeft voor auto's met problemen na de software-update.

"Wat betekent de extra regeling van Volkswagen?

Volkswagen heeft een extra regeling voor klanten die klachten hebben over bepaalde delen van het motor- en uitlaatgasreinigingssysteem, die zijn ontstaan nadat de EA189-update is uitgevoerd. Deze extra regeling geldt voor een periode van 24 maanden na uitvoering van de EA189-update en alleen voor auto’s met een kilometerstand tot maximaal 250.000 km op het moment dat er van deze regeling gebruik wordt gemaakt (afhankelijk van wat als eerste wordt bereikt). Uiteraard geldt de extra regeling ook met terugwerkende kracht voor alle betrokken auto’s die in het verleden al zijn aangepast.

Deze extra regeling geldt voor 11 onderdelen van het uitlaatgasterugvoersysteem, het brandstofinspuitsysteem en het uitlaatgasnabehandelingssysteem. Hieronder wordt verstaan: de omschakelklep uitlaatgasterugvoer, de uitlaatgasterugvoerklep (beide onderdeel van de EGR (Exhaust Gas Recirculation), de lambdasonde, de temperatuursensor, de verschildruksensor, de verstuivers, de hogedrukpomp, de brandstofgalerij, de drukregelklep, de druksensor en de inspuitleiding."

U kunt hiervoor terecht bij uw Volkswagen dealer.