Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Blue One 95 tanken voordeliger en kan het?

Vraag gesteld door op 1 juli 2019

Ik heb een Mitshubishi spacestar (automaat) uit 2013. Tot nu toe tank ik iedere keer Euro Ongelood 95, maar doordat ik wekelijks zo'n 150 km zeker wel in totaal rijdt en ik op de centjes wil letten. Wil ik toch eens weten of Blue One 95 echt voordeliger is en dat je daar inderdaad tot zo'n 40(? dacht dat ergens op een bord gelezen te hebben langs de weg) km verder mee kan rijden dan met Euro Ongelood 95. Ik maak ook regematig gebruik van het start/stopsysteem.Verder lees ik op internet dat je een benzine motor moet hebben die gebruik kan maken van E10, waar kan ik vinden dat mijn auto dit heeft?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

In Blue One zat hE15, hydrous ethanol of 'natte' ethanol. hE15 is door autofabrikanten niet goedgekeurd, omdat nog onbekend is of het op langere termijn corrosie veroorzaakt. Inmiddels is het recept vanaf januari 2015 aangepast, het ethanolgehalte is teruggebracht naar 10%. In de productinformatie is alleen niet terug te vinden of de 10% ethanol in BlueOne droge ethanol is, of hydrous ethanol.

De literprijs van Blue One ligt iets lager dan die van E5 (voorheen Euro 95), het verbruik kan hooguit een paar procent hoger uitvallen. Doordat er in E10 en Blue One biobrandstof is verwerkt, ligt de uiteindelijke CO2 emissie wat lager. 
Een Mitsubishi Space Star van 2013 is geschikt voor deze brandstoffen.