Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Airco defect Toyota

Vraag gesteld door op 1 juli 2019

Toyota Corolla 1.6 VVTi uit 2006. Na vloeistof te hebben vernieuwd en de condensor te hebben vervangen, is de airco nog steeds defect (hij deed het eventjes). Garage (VW in het dorp) stelt voor nu de verdamper te vervangen: € 1.000! Is dit realistisch? Wat is een betere optie?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Na een nieuwe condensor en weer een gevacuumeerde en afgevulde airco blijkt het defect nog altijd niet volledig opgelost.

Kennelijk heeft de garage een reden gehad nu de verdamper als schuldige aan te wijzen. Twee lekkages zou wel heel toevallig kunnen zijn maar valt ook weer niet uit te sluiten. En gezien het feit dat de verdamper is gehuisvest achter het dashboard maakt dat wel een arbeidsintensieve klus, met het genoemde bedrag van 1000 euro om deze te vervangen. Een andere optie heeft u feitelijk niet wanneer u weer een werkende airco wilt in uw Corolla.

Mits dit uiteraard wel de juiste diagnose is. Misschien zou deze aircospecialist redelijk bij u in de buurt nog een diagnose kunnen loslaten op uw airco. Wellicht met het zelfde oordeel maar hopelijk tegen lagere herstelkosten. Gespecialiseerde bedrijven kunnen op basis van hun specifieke kennis en ervaring nog weleens wat scherpere aanbiedingen doen dan in uw geval een VW dealer met gemiddeld hogere uurtarieven.