Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhoudshistorie van Duitse garage

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 18 juni 2019

Ik heb een geïmporteerde Duitse BMW gekocht met afgestempeld onderhoudsboekje. De auto is uit 2002 en tot 2005 in onderhoud geweest bij een BMW dealer. Deze historie heb ik gekregen van mijn BMW dealer in Nederland.
Echter tussen 2005 en 2017 is het onderhoud uitgevoerd bij een Duitse Opelgarage. Deze heb ik gemaild en gebeld, maar ik krijg geen inzage in het onderhoud, vanwege “datenschutz”. Echter ben ik zelf DPO en heb hen gemeld, dat dit op persoonlijke data betrekking heeft.
Ik ben eigenaar van een auto en wil inzage in de historie, niet meer.
Wat is mijn “Duitse” recht in deze? De vorige eigenaar heeft dit niet opgevraagd.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een auto gekocht die is geïmporteerd. Gedurende enkele jaren is het onderhoud uitgevoerd door een Opel dealer. U wilt graag de gegevens van het onderhoud. Deze worden u niet toegestuurd.

De Opel dealer is niet verplicht om u de gevraagde gegevens toe te sturen. De betreffende dealer heeft met u destijds geen overeenkomst voor onderhoud of reparatie gesloten. De betreffende informatie hoeft aan u niet te worden verzonden. U zou degene die destijds eigenaar was en het onderhoud bij deze Opel garage heeft laten uitvoeren kunnen vragen om deze informatie op te vragen.