Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Levensduur Toyota Prius

Vraag gesteld door I. Smolders op 28 februari 2019

We willen graag een betrouwbare en duurzame ( vooral zuinige) gezinsauto kopen die een jaar of 7 moet meegaan. We rijden circa 14000 kilometer per jaar. Ons budget is maximaal 11.000 euro. We denken aan een Prius 2 of Prius 3 occasion, bouwjaar tussen 2008 en 2010 met maximaal 130.000 kilometer op de teller. Ik zou graag willen weten of dit een verstandige keuze is. Wat is de levensverwachting van een fatsoenlijk onderhouden Prius (in jaren, kilometers)?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Toyota Prius en u vraagt zich af of dit wat duurzaamheid en betrouwbaarheid betreft een goede keuze is.

Dat is het zeker. De eerste generatie Prius stamt alweer uit 1997 en in de afgelopen ruim twintig jaar is deze oer-hybride herhaaldelijk in Duitsland gekozen als meest betrouwbare auto. De te verwachten levensduur is altijd een lastige voorspelling maar voor een kilometrage van tenminste 250.000 km, zonder noemenswaardige kosten, durf ik gerust mijn hand in het vuur te steken. De gemiddelde levensduur van een auto staat inmiddels op ruim 18 jaar en zal de Prius naar verwachting daar ook ruimschoots aan voldoen. Dus in het segment van de Prius kunt u wat het beoogde doel en criteria betreft géén betere keuze maken.

Zie aanvullend ook de TOYOTA PRIUS HATCHBACK (2009 - 2011) occasiontest met ook de bevindingen van de Wegenwacht.