Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 308 CC versus VW EOS

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 18 januari 2019

Ik wil graag een cabrio gaan kopen. Ik wil graag weten wat hierin een goede keuze is. (bijvoorbeeld bekende of veel voorkomende problemen, lekkages van het dak). Onderhoudsintervallen (bijvoorbeeld vervangen distributieriem/ketting. Welke komt beter uit de testen? Beschikken beide auto's over voldoende beenruimte op de achterbank.

Kun u hier meer informatie over geven.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft de Volkswagen Eos en de Peugeot 308 CC op uw lijstje staan en u vraagt zich af wat de beste koop is.

Van de Eos hebben we de occasiontest met ook alle bevindingen van de Wegenwacht. Het dak is zeker een aandachtspunt. De meeste occasions zullen voorzien zijn van de 1.4 of 2.0 tsi motor zijn met een distributieketting die géén vervangingstermijn kent. De onderhoudsinterval is iedere 15.000 km of eens per jaar, uiteraard wat het eerst bereikt wordt.

Van de 308 cc ontbreekt helaas de occasiontest. Maar de vaak aangeboden THP motor kan wel vervelende problemen bezorgen. Dan moet u denken aan de distributieketting, inwendige motorvervuiling en soms ook een hoog olieverbruik. De dakconstructie heeft ook de reputatie nog weleens slecht te sluiten en te lekken. De Peugeot zal als het goed is om de twee jaar of 30.000 km voor onderhoud naar binnen moeten. De distributieketting kent geen voorgeschreven vervangingstermijjn maar kan wel een zwakke schakel zijn zoals eerder genoemd. In het geheel wordt de Eos wel als wat ruimer omschreven maar achterin is er net als bij de Peuget voor volwassenen amper plaats. Alles bij elkaar is de Eos misschien toch de winnaar.