Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Binnen garantietermijn vervangen van cvt Nissan Pulsar

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 18 januari 2019

Mijn NISSAN PULSAR DIG-T 115 XTRONIC 7 CONNECT EDITION is van nov. 2015.

Binnen garantietermijn van 3 jaar is vastgesteld dat de automaat na koude start een ratend geluid maakt. Garage heeft iom Nissan toegezegd dat er (na 3 maanden wachten...) een gemodificeerde cvt gemonteerd zal worden. Hoe kan ik aan de reparatie op de nota zien dat er een nieuw gemodificeerde cvt gemonteerd is?

Worden op de rerparatienota de onderdeelnummmers + desnr’s oude cvt en nieuwe cvt  met volgnummer genoteerd?
Kan ik na de cvt vervanging bij de ANWB mijn auto laten keuren of alles goed en betrouwbaar is uitgevoerd en wat zijn de kosten van zo'n keuring?
Is de inruilwaarde na zo’n reparatie verminderd?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De CVT automaat van uw Nissan Pulsar is inmiddels voor garantie vervangen voor een gemodificeerd exemplaar.

Aan het onderdeelnummer van de factuur kunt u dat niet aflezen. U kunt er wel letterlijk naar vragen en laten vermelden op de factuur, dat de vervangen CVT een gemodificeerd exemplaar betreft. Maar waar het feitelijk om gaat is dat het omschreven gebrek duurzaam en binnen een redelijke termijn opgelost moet worden. De drie maanden die hieraan vooraf gegaan zijn kan je niet echt snel noemen, maar ik neem aan dat de reparatie binnen één of hooguit twee dagen heeft plaatsgevonden. Als het euvel duurzaam is verholpen voldoet de dealer aan zijn verplichting, ongeacht of er wel of geen modificatie heeft plaatsgevonden.

Over een waardevermindering hoeft u niet in te zitten. Een auto met in het verleden een gebrek heeft geen gevolgen voor de restwaarde. Mits natuurlijk het gebrek vakkundig is opgelost. Helaas zijn de ANWB autokeuringen niet meer actief en kunnen we de werking van de transmissie niet beoordelen. Maar u moet duidelijk en verschil kunnen opmerken tussen vóór en na de reparatie. Wanneer de automaat na herstel vrij is van klachten, denk ik dat u vertrouwen mag hebben in de goede intenties van de dealer en importeur.