Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vraag m.b.t . aantal kinderzitjes op achterbank

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 5 juni 2019

Ik kwam een pdf tegen met een beschrijving per auto hoeveel kinderzitjes in de auto passen.

Voor een Volkwagen Passat is aangegeven dat 3 kan, echter onder voorwaarden.
Nu vraag ik me af of het volgende past op de achterbank van een Volkswagen Passat station uit 2015. Dit is namelijk de auto die ik op het oog heb om aan te schaffen.
- 1 kind van 6, 120 cm lang. Kind zit op een stoelverhoger met rugleuning
- 1 kind van 4, 100 cm lang. Kind zit in een Maxi Cosi Tobi. Zal binnenkort denk ik wel naar een zitverhoger kunnen met rugleuning.
- 1 baby in een Maxi Cosi.

Antwoord van Paul

Antwoord van Paul

ANWB Expert

U vraagt of er drie autostoeltjes naast elkaar passen op de achterbank van VW Passat uit 2015. Dit naar aanleiding van een (oude) publicatie op de ANWB site over de mogelijkheid van drie zitjes op de achterbank.

De test waarna u verwijst is uit 2012 en heeft betrekking op het voorgaande model Passat. De drie autostoeltjes die in de test werden gebruikt pasten niet naast elkaar op de achterbank. Dit betroffen een groep 0+ (tot 13 kg), een groep I (9-18kg) en een groep II/III (15-36kg) zitje. Wat wel paste waren drie stoelverhogers deels zonder rugleuning.

Ik kan zo niet zeggen of de drie stoeltjes die u heeft naast elkaar passen in de Passat van 2015. De breedtes van autostoeltjes kunnen erg uiteen lopen. Naar mijn mening zal het niet makkelijk gaan. Als u het zeker wilt weten zult u het moeten uitproberen.

Meer informatie over autostoeltjes vindt u op onze website.