Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verlaagde emissie zone Parijs

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 11 juni 2019

Hoe of wat is het nu met de verlaagde emissie zone in Parijs? De gewone anwb weet het niet...

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de lage emissie-zone voor Frankrijk, in het bijzonder Parijs.

Uiterlijk 31 december 2020 zal nog een derde soort worden ingevoerd: de lage-emissiezone, in Parijs met ingang van 1 juli 2019.

  • De toegang tot deze lage-missiezones zal worden beperkt tot de minder vervuilende voertuigen, gebaseerd op het Crit'air-systeem. De lokale autoriteiten bepalen zelf de datum van invoering van de lage-emissiezone (uiterlijk 31 december 2020), de criteria, de omvang, de betreffende voertuigcategorieën, de duur, de uitbreiding van de regels op termijn en de uitzonderingen.
  • De lage-emissiezone van de Métropole du Grand-Paris wordt ingevoerd op 1 juli 2019, zie hier voor meer informatie (Frans) waar wordt aangegeven dat ingaande de betreffende datum de milieuzone verder wordt uitgebreid waar sticker Crit'air 4 voor van toepassing is. Op de betreffende pagina vindt u de kaart van Parijs met aangeven hoe de mileiuzone er uit gaat zien ingaande 1 juli 2019.

Zie aanvulend de pagina Milieuzones in Frankrijk

UPDATE:

De milieumaatregelen in Frankrijk zijn vanaf juli 2019 aangescherpt. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent, of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Om niet voor verrassingen te komen staan, raden we u aan om een milieusticker aan te schaffen. De kosten zijn niet hoog en de sticker blijft geldig (voor het betreffende kenteken).

Op onze website kunt u meer (en de meest actuele stand van zaken) lezen over de milieuzones in Frankrijk.