Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 308 sw 1.2 automaat betrouwbaar?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 juni 2019

Graag aandacht voor onze zoektocht naar een leuke 308 sw automaat van 2014 of later. We twijfelen tussen een diesel (1.6 of 2.0 HDI) of benzine (1.2 puretech). Rijden circa 17.000 kilometer per jaar. De recent gepubliceerde occasiontest op anwb.nl geeft fijne informatie.

Ik hoor echter ook dat de 1.2 benzinemotoren minder betrouwbaar zouden zijn. Ervaart u dit ook zo? De motor zou relatief snel vervuild raken en mogelijk een afbrokkelende distributieriem?

Wat denkt u ervan? Zou u voor een benzinemotor gaan of toch diesel?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Peugeot 308 vanaf 2014.

Met 17.000 km op jaarbasis is economisch gezien benzine verreweg de beste keuze. De 1.2 Puretech heeft wel de negatieve reputatie die u deels al zelf schetst én meer. Ook bij de aanverwante merken die deze driecilinder onder de kap hebben geplaatst. Wat dat betreft hebben de diesel versies een beduidend betere reputatie maar zal hoge kilometerkosten laten zien bij ''slechts'' 17.000 km op jaarbasis.

Benzine blijft de meest verantwoorde keuze maar is de genoemde 1.2 l is helaas niet een super duurzame en betrouwbare keuze te noemen. Misschien dat u zich kunt oriënteren op andere kandidaten.

Kijk ook naar ons programma Autokosten berekenen om een beeld te krijgen van de kilometerprijs van een benzine versie in vegelijking met een aanverwante diesel.