Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vakantie Italië, welke vignetten?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 31 mei 2019

Ik heb de volgende vraag, van 10-7 tot 29-7 ga ik met mijn gezin op vakantie naar Italië. Ik heb een auto gehuurd in Nederland bij het bedrijf Sixt. Ik heb bij Sixt navraag gedaan over eventuele landen vignetten die ik nodig heb maar zij zeggen dat ik dit zelf moet regelen. Hierop naar de ANWB gebeld de medewerker die ik toen aan de telefoon kreeg vertelde mij dat het verhuurbedrijf dit moet regelen. De vraag is dus, ik rijd met een gehuurde auto door Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italie welke vignetten heb ik nodig voor deze landen en wie moet het regelen (op het reserveringsformulier van de huurauto heb ik aangegeven door welke landen ik ga rijden)?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt welke vignetten u nodig heeft om met een huurauto naar Italië te gaan voor een vakantie met uw gezin.

U heeft alléén in Zwitserland een tolvignet nodig. Verder niks. Wanneer een volgende huurder nog niet heeft geinvesteerd in deze sticker kunt u deze gemakkelijk voor vertrek zelf aanschaffen bij één van de ANWB winkels.
Duitsland kent wel voor bepaalde stadscentra een verplichte milieusticker maar op doorreis gaat u daar niet geraken. En tol in Italië betaalt u aan de tolpoorten.

Dus met een Zwitsers tolvignet kunt u gerust de reis naar Italië ondernemen.