Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schakelprobleem 1/achteruit Peugeot

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 27 mei 2019

Als ik mijn Peugeot 308 (2014) in z'n achteruit bijv. van een parkeerplaats afrijdt en vervolgens de auto in de 1e versnelling zet (het achteruitrijd parkeerhulpscherm gaat dan uit) dan rijdt de auto soms toch achteruit.
Waar kan dit aan liggen? De garage gaf aan dat het aan de bekabeling kon liggen. Klopt dit?
Nu ze de auto hebben nagekeken wordt gezegd dat het niet mogelijk is dat dit gebeurt.
(Ook heb ik uit stilstand de auto in z'n achteruit gezet en het parkeerhulpsysteem ging wel aan. Vervolgens reed de auto toch vooruit.)
Ik heb de auto nu 2 jaar en het 1e jaar is dit nooit voorgekomen. Pas na reparatie v/d koppeling en vervolgens versnellingspook.
Graag uw deskundige mening hierover.
Alvast hartelijk dank.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Peugeot 308 uit 2014 rijdt soms vooruit terwijl de achteruit is ingeschakeld. U geeft aan dat het probleem ontstaan is na een reparatie aan de koppeling en de versnellingspook.

Helaas geeft u niet aan welke motor en versnellingsbak er in uw auto zit. In geval dat de achteruitversnelling naast de 1e versnelling zit moet waarschijnlijk de versnellingspook (schakelkabels) afgesteld worden.

In ieder geval moet het probleem gezocht worden in de bediening van de versnellingsbak, daar is immers aan gerepareerd waarna het probleem ontstaan is.