Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Keuze autostoeltje

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 28 mei 2019

Voor ons zoontje zijn we op zoek naar twee autostoeltjes. Nu hebben we jullie testen bekeken, maar de stoeltjes die we op het oog hebben staan hier niet tussen. Hebben jullie toevallig een vergelijkbare stoel getest of kunnen jullie ons wat advies geven over onderstaande stoelen?

Autostoel Indigo Baninni Isofix
Autostoel Baninni Vega
Autostoel Nania Ferrari Cosmo
Autostoel Nania Eris SP

We zijn enerzijds op zoek naar een stoeltje voor in de auto voor opa en oma. Daarvoor zaten we te denken aan de Baninni autostoel Indigo (zij hebben Isofix en voor hen is het kostbaar om iedere keer een stoel van een nieuwe groep te kopen).

De andere stoel is voor onze auto (zonder isofix). Daar twijfelen we tussen de drie andere gegeven opties. Uit sommige van jullie testen komt naar voren dat de Nania stoelen niet altijd even goed zijn, dus we hebben hier wel onze vraagtekens bij. Vandaar onze vraag.

Antwoord van Paul

Antwoord van Paul

ANWB Expert

U vraagt of we de door u genoemde stoeltjes of vergelijkbare hebben getest.

De twee Baninni zitjes en de Nania Eris SP hebben we niet getest. De andere Nania, de Ferrari Cosmo, is een Nania Cosmo zitje in Ferrari look. In 2009 hebben we de Nania Cosmo SP Isofix getest. Waarschijnlijk hetzelfde zitje uitgerust met Isofix. Dit zitje scoorde in 2009 met isofix redelijk. Hoe het zonder Isofix presteert weten we niet omdat dit zitje niet alleen met de autogordel bevestigd mocht worden.

Kortgezegd hebben we van de door u genoemde zitjes geen testresultaten. We kunnen dan ook geen voorspelling doen over de veiligheid van deze zitjes. Binnen een bepaald merk kunnen de veiligheidsscores namelijk flink uiteen lopen.

Ik kan u alleen verwijzen naar de zitjes die we wel getest hebben, waarvan de resultaten op onze website staan.