Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Accu leeg of kapot

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 mei 2019

2 jaar oude accu. Kan niet meer starten. Accu blijkt leeg te zijn. Heb afgelopen maand weinig gereden. Relatief veel korte ritten (stad) en 2 keer een wat langere rit van meer dan 1/2 uur per keer. Nu zegt de monteur die de motor met een jumpstarter gestart heeft dat de accu kapot is. De garage zegt dat de accu nog goed is en dat deze alleen te weinig is opgeladen. Wie moet ik nu geloven en op welke manier kan ik de conditie van de accu controleren?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of de accu van uw 2 jaar oude Renault Scenic leeg is of kapot. Op een Renault zit minimaal 2 jaar garantie. Het beste kunt u de verkoper van de auto de accu laten controleren. Als de auto nog binnen de 2 jaar is heeft u het probleem binnen de garantie gemeld.

Veel korte stukjes rijden waarbij dus steeds gestart wordt en weinig gereden kan een accu uitputten. Uw garage kan de toestand van de accu doormeten en zo beoordelen of de accu stuk of leeg is. Als de accu leeg is kan het nog zijn dat er een zogenaamde stille verbruiker is die de accu leeg maakt.

Meer informatie: 5 tips om accuproblemen te voorkomen