Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tweedehands auto LPG

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 mei 2019

Mijn garage heeft een Peugot 307 SW te koop. Bouwjaar 2007 kilometers 232000. Motor loopt op LPG. Auto ziet er prachtig uit, maar ik hoor vaak twijfels over een auto op LPG met die kilometerstand.
Graag uw mening: verstandige aanschaf of niet? Vraagprijs is 3750 euro

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een Peugeot 307 met een tellestand van 232.000 km een verstandige koop is.

Een leeftijd van 12 jaar is jong genoeg om daar nog de nodige jaren mee vooruit te kunnen. Dat zal ook uw intensie zijn om met een dergelijke investering nog de nodige jaren min of meer probleemloos vooruit te kunnen. Maar de kilometerstand is naast de leeftijd een minstens zo belangrijke factor. Dan is 232.000 km wel een flinke kilometrage, waarbij groot onderhoud of buitensporige reparaties toch een heel serieus risico is. En de aanwezigheid van de LPG installatie verhoogd feitelijk alleen maar die risico's, zeker op motorisch vlak maar ook de soms aan LPG gerelateerde elektronische klachten. Wanneer u wilt investeren in een duurzame en bedrijfszekere koop, heeft deze auto niet de beste kaarten en is dit eerder af dan aan te raden.

Ik weet verder te weinig details van de auto om naar de Koerslijstwaarde te kijken. Maar deze kunt ook zelf raadplegen.

Maar zoals gezegd maakt de erg hoge tellerstand én de combinatie met LPG dit een risicovolle koop. Met 'n ton minder op de teller zónder LPG zit u duidelijk meer aan de veilige kant van de streep. Binnen het beschikbare budget moet u mischien wat de leeftijd van de auto betreft dan een concessie doen.