Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Te veel olie in carter

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 10 mei 2019

De ANWB heeft in 2017 te veel olie uit het carter gehaald. Sindsdien nam het olieverbruik toe,1l op 2000 km.Daarna zette de computer steeds vaker de motor uit,met engine failor,hot cooling.etc. De Fiat garage kan de computer storingen niet uitlezen.
Wat kan het zijn? Olie naar de verbrandingskamer, de oliepomp, distributie, nokkenas. Is er een klep verschoven door de oliedruk?De kleppen, cilinder en zuiger zijn altijd in orde geweest. Wat kunt u zeggen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

In 2017 heeft u gereden met te veel olie in het carter van uw auto.

De Wegenwacht heeft het te veel aan olie uit het carter gehaald. Vanaf dat moment is olieverbruik van de auto toegenomen en krijgt u steeds vaker een storingsmelding. De garage kan de storing niet vinden en nu vraagt u wat er aan de hand kan zijn.

Via dit platform is het niet mogelijk diagnose te stellen, zeker niet zonder merk, type en kilometerstand van de auto.
Allereerst zal moeten worden uitgezocht of de motor olie lekt of dat de motor de olie verbruikt en als de olie wordt verbruikt of dit langs de zuigers, turbo of klepseals is.

Verder kunt u het beste op het moment dat er een storing is een garage bezoeken en de auto laten uitlezen. Hoe sneller dit gebeurt hoe groter de kans een foutcode te vinden.

Als uw garage er niet uit komt kunt u mogelijk naar een GMTOdiagnosespecialist voor onderzoek.