Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Restwaarde

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 15 mei 2019

Mijn auto is door een kind bekrast, en is nu economisch total loss schaderapport 2772 euro. Auto is uit 2001, Opel Zafira
Kan ik ouders van het kind meer vragen om uit te keren dan de dagwaarde? Schade herstel is niet reeel gezien de waarde van de auto maar dagwaarde kan ik niet terug zien in Koerslijst. Hoe kan ik de waarde bepalen? mijn garage zegt dat er net dure reparaties zijn geweest en de auto meer waard is dan de gangbare opkoop bedrag. Schat 1900 euro. 

Bijkomende lastige situatie is dat het op mijn werk betreft, de werkgever wil evt de ouders aansprakelijk stellen. En mij het schadebedrag betalen. Ik vind 2772 euro ook teveel geld voor zo n oude auto. wat is een reeel bedrag en heb ik wel de schade en onkosten ( schade rapport etc ) gedekt. 

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Recentelijk is uw auto door een kind volledig bekrast. Schade bedraag € 2.772,- . De dagwaarde bedraagt € 1.900,-. Nu de auto economisch total loss is, vraagt u zich af welk bedrag u maximaal kunt claimen.

U kan maximaal de dagwaarde van de auto uitgekeerd krijgen, derhalve € 1.900,-  Aan de hand van marktonderzoek waarbij particulieren een zelfde auto aanbieden kunt u de dagwaarde vaststellen.

Meer informatie over total loss vindt u op onze website.