Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Inruilwaarde ANWB groot verschil met autobedrijf

Vraag gesteld door P. van Helden op 10 mei 2019

Ik ben aan het kijken om een nieuwere auto aan te schaffen en wil mijn Grand Scenic van 2011 inruilen (kenteken 09-PGK-3 km stand 126000). De auto is in goede staat en heeft opties als een alarm en metalic lak. De ANWB inruilwaarde geeft een indicatie van 7150 euro. Bij een autobedrijf willen ze slechts 5914 geven voor de auto en schermen met de autotelex indicatie. Welke indicatie is nu juist? Of probeert de autohandelaar gewoon goedkoop te scoren om weer duur te kunnen verkopen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de ANWB/Bovag Koerslijst.

Ook de Autotelexwaarde is een richtprijs of een indicatie, echter op basis van wat de handel de auto waard vind. De uitgangspunten van de ANWB Bovag Koerslijst zijn iets anders. 

De ANWB/Bovag Koerslijst wordt iedere twee maanden herzien om uiteraard ook ontwikkelingen op de automarkt te volgen. Dat gebeurt op basis van enquêtes bij Bovag bedrijven. Met uiteraard de bedoeling deze zo representatief mogelijk te houden en zo een duidelijke afspiegeling weer te geven van bedragen uit de praktijk. Uiteraard zijn factoren als staat en conditie ook bepalend voor de waarde maar de ANWB/Bovag Koerslijst is juist bestemd om óók u een referentie te bieden wat betreft in dit geval de inruilwaarde. Op basis van het huidige bod en de inruilwaarde uit onze Koerslijst is er reden genoeg door te onderhandelen óf elders te kijken naar een vervangende auto, met misschien wel een inruilwaarde conform de ANWB/Bovag Koerslijst.