Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Elektronica van slag na plaatsen nieuwe versnellingsbak

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 16 mei 2019

Na reparatie van de koppeling en vervangen van de versnellingsbak werken enkele functies van mijn ford focus wagon uit 2013 (1.6 tdci)  niet meer naar behoren.

De cruise control werkt enkel nog in de 6e versnelling. Het stop en go systeem werkt niet meer. En de ECO shift aanduiding van de auto geeft niet meer aan wanneer doorgeschakeld moet worden, behalve als ik in de 6e versnelling rij... dan geeft hij aan dat ik moet schakelen naar de 6e versnelling.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Na vervanging van de koppeling loop u tegen de omschreven storingen aan.

UIteraard zoek ik naar de link tussen dit alles en de uitgevoerde werkzaamheden. Wat dat betreft moet u ook terug naar de betreffende garage. U heeft garantie op dergelijke uitgevoerde werkzaamheden, en zou de garage moeten aantonen dat deze storingen los staan van de koppelingsvervanging. En toch denk ik wel in die richting.

Misschien is er iets met het snelheidssignaal vanaf de versnellingsbak zoals een slechte stekkerverbinding of misschien een draadbreukje. De snelheidsmeter doet het kennelijk wel maar het kan zijn dat er vanaf de snelgheidssensor meerdere signalen vertrekken zoals richting cruisecontrol en start/stop. Maar zoals gezegd; genoeg reden de garage hier nadrukkelijk naar te laten kijken naar aanleding van de eerder verrichtte ingreep.