Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Type auto

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 4 mei 2019

Ik ga voor mijn werk ongeveer 1.000 km per week rijden. Ik zoek een ZUINIGE en comfortabele auto die stevig genoeg is om deze kilometers wekelijks te maken en kan voldoen aan mijn budget van max. €9.000,-. Een Volkswagen Polo blue motion lijkt me wel hiervoor de geschikte auto. In verband met de wegenbelasting heb ik gekeken naar de 1.2 en 1.4 variant. Welke variant kan ik beter gebruiken bij deze vele kilometers en is duurzamer in onderhoud? Kan de 1.4 meer kilometers aan dan de 1.2 mits beide goed onderhouden natuurlijk? Tot slot vind ik vooral de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de auto belangrijk. Er zal namelijk veel en langdurige slijtage zijn. In hoeverre kunnen jullie hiervoor een uitspraak doen over de polo bluemotion?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U gaat voor uw werk 1.000 km/mnd rijden en zoekt een comfortabele, zuinige auto met een budget van € 9.000,-. U had zelf al gekeken naar een VW polo Blue motion 1.2 en 1.4 TDI en vraagt welke versie u dan het beste kunt kiezen. In dat geval zou ik kiezen voor de 1.4 versie omdat deze veel soepeler en krachtiger is dan de 1.2 versie.

In dit segment zou ik zeker ook even naar een Ford Fiësta 1.5 TDCI kijken. Op onze website vindt u occasiontest van veel auto's met de rubriek "Dit vindt de Wegenwacht" hierin vindt u voorkomende problemen per merk/type auto.

Hierbij de test van de Polo. Van de Ford Fiësta met de 1.5 TDCI motor hebben we helaas geen occasiontest. Met uw budget koopt u een jogere auto met een lagere kilometerstand. De 1.5 TDCI motor is een betrouwbare motor en staat bekend om zijn lage CO2 uitstoot (82 gr/km)