Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieustickers

Vraag gesteld door Zwartjes op 29 april 2019

Mijn schoonmoeder woont in Straatsburg, Frankrijk. Heen rijden we door Duitsland en terug door Luxemburg en Belgie. Hebben we voor al deze landen een milieusticker nodig? We rijden een benzineauto van nog geen jaar oud.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of bij een bezoek aan Straatsburg een millieusticker verplicht is.

Alléén wanneer uw schoonmoeder in het hart van het centrum van Straatsburg woont, heeft u voor dat gedeelte een Franse millieusticker nodig. Zie de plattegrond met in het donkergroen de betreffende zone. Voor de reis er naartoe en weer terug heeft u de sticker niet nodig. Dus wanneer uw schoonmoeder binnen de millieuzone woont en u daar ook met auto wilt geraken, heeft u een Franse sticker nodig. Gezien de leeftijd van de auto is de auto schoon genoeg om toegelaten te worden.

Zie aanvullend onze pagina Milieuzones in Frankrijk met ook de procedure hoe de sticker aan te vragen.

UPDATE:

De milieumaatregelen in Frankrijk zijn vanaf juli 2019 aangescherpt. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent, of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Om niet voor verrassingen te komen staan, raden we u aan om een milieusticker aan te schaffen. De kosten zijn niet hoog en de sticker blijft geldig (voor het betreffende kenteken).

Op onze website kunt u meer (en de meest actuele stand van zaken) lezen over de milieuzones in Frankrijk.