Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tomtom carminat (voor Renault) update kaartbestand loopt vast

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 16 april 2019

De gps in de auto deed raar, was de exacte lokatie kwijt. Dit was al aangekondigd en met hulp van de dealer werd de tomtom update behoorlijk snel geinstalleerd.
Vervolgens leek het me tijd worden het kaartenbestand eens te update, was al een paar jaartjes oud. Ruim zestig euro overgemaakt naar tomtom en donwload liep gesmeerd. daaropvolgend de installatie ook totdat het systeem aangaf dat er op de SD kaart 3,9 MB tekort kwam, op een totaal van 1900 MB. Goede raad was duur ... zelfs geheel niet voorhanden. Zelf nog wat geprutst met verwijderen van bestanden van de SD kaart, maar zonder positief resultaat. Ik bleef achter met een onwerkbaar systeem. Tomtom heeft een optie om voor een kleine 30 euro een vervangende SD kaart te leveren. Is dit het enige wat me rest of ziet iemand nog een andere oplossing? O ja, Ik heb al geprobeerd een backup (die tomtom maakt tijdens de update) terug te zetten, maar ook tevergeefs.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over uw ingebouwde navigatiesysteem TomTom Carminat in uw Renault. U heeft een update voor uw kaarten gekocht en die blijken niet op de SD kaart te passen die u heeft.

De oplossing lijkt een andere SD kaart en u vraagt of dat de enige oplossing is. TomTom geeft aan dat een SD kaart van 4GB noodzakelijk is om alle bestanden te installeren. Dit lijkt dus de enige oplossing.

Er is een helpdesk voor TomTom Carminat. Zij kunnen u informeren over eventueel andere oplossingen