Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Slecht motorvermogen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 12 april 2019

Ik heb sinds een paar maanden problemen met mijn Fiat Punto 1,2 hatchback uit 2000. Als de motor warm is heb ik vrijwel geen vermogen meer, de motor houd in, kan geen gas meer geven of niet meer harder dan 20km per uur. Ook valt de motor uit als ik af rem. Ben al naar de garage geweest, computer uit gelezen, gaf 1 storing aan(gasklep sensor) deze vervangen. Hierna bleef de auto nog steeds slecht rijden. Hierna nog het gaskleppenhuis, de inspuitcomputer, krukassensor, klopsensor en verstuivers vervangen. helaas allemaal zonder resultaat. Ik heb er nu eigenlijk een beetje ten einde raad mee, ook mijn garage is ten einde raad. Weten jullie nog een eventuele oplossing hiervoor?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt een verklaring voor het genoemde gebrek aan uw Fiat Punto.

Alle inmiddels gedane werkzaamheden lijken allemaal een relatie te hebben met het genoemde gebrek. Ik begrijp uw wanhoop en heb na het nodige speurwerk geen andere mogelike oorzaken kunnen vinden. Misschien dat tankontluchting (vacuum zuigen tank) nog een aandachtspunt is of een katalysator die dicht zou kunnen zitten. Maar vele oorzaken zijn mogelijk en op basis van het genoemde lijstje wordt dit wel heel nadrukkelijk een zoekplaatje..

Misschien zou u nog kunnen overwegen een diagnose specialist in te schakelen die misschien wél tot de juiste diagnose weet te komen.