Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Emissiestoring Peugeot 2008

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 14 april 2019

Met enige regelmaat brandt het oranje controlelampje 'emissiestoring'. Ik ben een aantal keren hiervoor bij Kwik-fit geweest. Ik tank wekelijks Super E10 in Duitsland (sinds 2 weken tank ik Super in Duitsland). Eerst werd verteld dat er een sensor vervangen moest worden, maar dat ze niet zeker weten of dit de storing zal verhelpen. Dat heb ik (nog) maar niet laten doen. Wel heb ik een reinigingsvloeistof in de benzinetank laten toevoegen. Maar dat mocht niet baten, alweer brandt het controlelampje. Weet u wat de oorzaak kan zijn en hoe het is te verhelpen? Met vriendelijke groet, Niels Oolders.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Met regelmaat gaat het motormanagement lampje van uw Peugeot 2008 1.2 uit 2013 branden. U geeft aan dat u regelmatig E10 tankt in Duitsland en sinds kort Super E5. Dit probleem kan ontstaan bij het regelmatig wisselen van brandstof E5 en E10. Bij elke wisseling moet het motormanagement worden aangepast wat voor deze storing kan zorgen.

Met deze klacht kunt u het beste naar de Peugeot dealer gaan. De foutcode uitlezen en afhankelijk van de foutcode de oorzaak zoeken is de enige oplossing. Andere oorzaken kunnen zijn, motorvervuiling of een probleem met de timing door rek in de distributie.