Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Brandstof verbruik is hoog 1 op 10

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 22 april 2019

Ik heb een Hyundai Atos 1.0 en die verbruikt 1 op 10 nu wordt in de garage de cilinder pakking vervangen en de multiriem wordt vervangen en de homokameet wordt vervangen en de remblokken. Waar kan dit grote verbruik vandaan komen bij de cilinder? Is de motor wel wat nat van de olie. Hij verbruikt bijna geen koelvloeistof, dat is bijna nihil en de dop van de motor blok waar je de olie bij doet doen is wit. Die olie kan dit door de lekke pakking komen van de cilinder pakking? En de motor verbruikt ook olie maar dit komt vermoedelijk door de lekker cilinder pakking.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een vraag over uw Hyundai Atos 1.0.

Het brandstofverbruik is 1:10 en de motor verbruikt wat olie.vOp dit moment wordt de koppakking vervangen. Gelijk wordt er een aandrijfas gerepareerd, de remblokken en waarschijnlijk de distributieriem vervangen. Er lekt wat olie bij de koppakking, dat zal over zijn na het vervangen van de koppakking. Ik zie hier echter geen verklaring voor het brandstofverbruik.

Waarschijnlijk rijdt u veel korte ritjes met deze auto waarbij de motor niet geheel op bedrijfstemperatuur komt. Als u veel korte ritjes maakt verklaart dit veel. Omdat de motor veel in de warmloopface loopt is het brandstofverbruik stevig en de witte sludge aan de olievuldop kan ook veroorzaakt worden door de motorolie die niet warm genoeg wordt. Condens verdampt niet als de motor niet volledig op bedrijfstemperatuur komt.