Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker Frankrijk

Vraag gesteld door P. Jole op 21 maart 2019

Wij gaan dit jaar in juni via de Route de Soleil naar Zuid-Frankrijk. Wij hebben een Suzuki Vitara benzine-motor uit 2016. Hebben wij dan een milieusticker nodig?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u voor de route naar Zuid Frankrijk een milieusticker nodig heeft via de route du soleil.

Er kán sprake zijn van een tijdelijke milieuzone (Zone de protection de l’air, ZPA) of een tijdelijke departementale milieuzone (Zone de protection de l’air departementale, ZPAd). Dan is een geldige milieusticker alleen nodig in geval van (langdurige) extreme luchtvervuiling (pic de pollution).

Let op: de A7 (autoroute du Soleil) loopt door de Drôme en kan in geval van extreme luchtvervuiling ook tot de tijdelijke milieuzone behoren. Actuele informatie is dan op deze pagina te vinden (alleen in het Frans).

UPDATE:

De milieumaatregelen in Frankrijk zijn vanaf juli 2019 aangescherpt. Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent, of tijdelijk als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten. Om niet voor verrassingen te komen staan, raden we u aan om een milieusticker aan te schaffen. De kosten zijn niet hoog en de sticker blijft geldig (voor het betreffende kenteken).

Op onze website kunt u meer (en de meest actuele stand van zaken) lezen over de milieuzones in Frankrijk.