Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Cardanlekkage

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 31 maart 2019

Mijn BMW 3serie (Xdrive-80000km) vertoont lichte olielekkage op het differentieel aan de rechterzijde. De linkerkant is helemaal droog. Er ligt (nog) geen olie onder de wagen. Wat moet ik doen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw BMW laat een lichte lekkage zien aan het differentieel.

Zoals u het nu omschrijft zou je dit kunnen beschouwen als het zweten van het differentieel. Zodra er druppels aanhangen en deze vervolgens op straat belanden, is er wat ons betreft sprake van een lekkage. Nu lijkt het nog in een relatief onschulldige fase.

Ik weet niet of de garage u hierop heeft geattendeerd. Dan hoop ik dat men het olieniveau ook gecheckt heeft en dat dit ook in orde is. In dit stadium denk ik dat u niet iets hoeft te ondernemen, zo lang er nog geen sprake is van een échte lekkage zoals hierboven omschreven. Maar de kans is redelijk aanwezig dat zweten op den duur lekken wordt en dat ingrijpen toch noodzakelijk is.

U meldt geen bouwjaar van de betreffende BMW. Maar gezien de kilometrage lijkt mij de auto nog relatief jong. Het is goed wanneer de dealer op de hoogte is van de huidige stand van zaken. Mocht de lekkage in de nabije toekomst verergeren kunt u misschien nog bij de dealer aankloppen, refereren aan de eerdere melding om zo herstel werkzaamheden misschien nog onder garantie of met een passende coulance regeling gergeld te krijgen.