Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Steeds uitvallende boordcomputer

Vraag gesteld door R. Winkel op 10 maart 2019

Ik heb een Citroën C3 Diesel uit nov. 2011. Al lange tijd heb ik telkens een merkwaardig probleem met mij boardcomputer. Het begon ooit op de A12 tussen afslagen 9 en 10 richting Utrecht bij de grote windmolens. Ik kon er zeker van zijn dat bij een bepaald hm paal mijn systeem uitging. Na een paar honderd meter ging het weer aan. Een paar km. verderop ging het weer uit en weer aan. Dit herhaalde zich altijd een keer of zeven tot hij vervolgens niet meer aanging, omdat het gehele geheugen gewist was: landinstelling, datum en klok, radiozenders, telefoonverbinding. Ik moest dan het hele systeem opnieuw inregelen om alles weer te kunnen gebruiken.
Na verloop van tijd deed hetzelfde zich voor aan de andere kant van de A12, ongeveer bij oprit Reeuwijk.
Weer later kreeg ik hetzelfde op de A1 met de afslag naar de A30. Daar is een heel gebied parallel aan de A1 richting Terschuur. Ook rond Scherpenzeel en op de Veluwe deed zich laatst hetzelfde voor.

Het heeft denk ik niet met een storing aan de auto te maken, maar met een invloed van buitenaf: telefoonverbindingen, wegsystemen? Ik weet het niet, maar het is zeer irritant!

Heeft u hier wel eens van gehoord?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft al enige tijd problemen met uw Citroën C3 diesel uit 2011.

Steeds op dezelfde plek begint uw boordcomputer problemen te vertonen. De boordcomputer valt dan uit om later weer vanzelf aan te gaan en daarna weer uit. Als dit ongeveer 7 keer herhaald is valt het systeem definitief uit en zijn alle instellingen gewist.

Ik ken dit probleem niet en heb er ook niet eerder van gehoord waardoor het toch een probleem in de auto lijkt te zijn. Bent u er al mee bij de dealer geweest om de auto te laten controleren op eventuele foutcodes? Het feit dat alle instellingen gewist zijn wijst er waarschijnlijk op dat het systeem zonder stroom geweest is.

Mogelijk is er een massa probleem of een probleem in een printplaat.